30 Nisan 2009 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BAKLA



malzemeler
yarım kilo bakla
1 orta boy kuru soğan
3 adet taze soğan
yarım demet dere otu
1 orta boy domates

yapılışı: baklalar temizlenip iyice yıkanır. yemeklik doğranan kuru soğan, taze soğan, dere otu ve domates doğranıp bakla ile beraber harmanlanır. tencereye zeytin yağ konulup bakla eklenir.1 adet kesme şeker,tuzu ve 1 çay brd. su ilave edilip pişirilir. soğuk servis yapılır. afiyet olsun

2 yorum:

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Nefis görünüyor, ellerinize sağlık.Baklanın tam da mevsimi şimdi. Üzerine de sarımsaklı yoğurt, bol dereotu.... Harika olur. Sevgiler.

badem limon dedi ki...

bloğumda ödülün var :))

sevgiler..