20 Mart 2009 Cuma

PİLAVUNA



arkadaşım Özlemin kayınvalidesi bizler için hazırlamış. Kıbrıs a ait bir tarif . ilkdefa adını duydum ve tattım. bence tadı güzel. denemenizi tavsiye ederim.

malzemeler
hamuru
1 yumurta
4 su bardağı un
3/4 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvıyağ
1 tutam tuz

iç malzemesi
1 kase hellim peyniri rendelenmiş
kuru üzüm veya kuş üzümü 2 çorba kaşığı kadar
yarım paket kabartma tozu
4 yumurta (2 yumurta nın sarısı üstüne sürülecek,diğeri iç malzemeye konulacak)
susam
yapılışı

hamuru yumuşak hamur olacak şekilde yoğurun.ceviz iriliğinde parçalar koparıp 1cm kalınlığında çay tabağı büyüklüğünde açın.
iç malzemesini iyice karıştırın , iç malzemeyi 1 tatlı kaşığından biraz fazla hamurun ortasına koyun kenarlardan kapatın karşılıklı,orta kısım açık kalsın
tepsiye dizin üzerlerine yumurta sarısı sürün susam serpin
önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirin

Hiç yorum yok: