23 Mart 2009 Pazartesi

ELMA TATLISI



krema malzemeleri:

750ml süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya

içine:
dövülmüş ceviz, kuru üzüm, tarçın

ayrıca:
4 veya 5 adet sarı elma
toz şeker
8 veya 10 adet pötibör bisküvi

yapılışı
Elmaları soyun, ikiye kesip çekirdek yuvalarını çıkartın. Yayvan bir tencereye çekirdek boşlukları alta gelecek şekilde dizin. Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin. Yarılarına gelecek kadar su ekleyip 5 dk pişirin. krema malzemelerini devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
İç malzemeyi bir kasede karıştırın. Pişen elmaların çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerine bir pötibör bisküvi kapatın. Bisküvi altta kalacak şekilde borcama dizin.
Hepsini dizince kremayı üzerlerini ve aralardaki boşlukları kapatacak şekilde dökün. buzdolabında soğutun.

1 yorum:

NarincE dedi ki...

Hem elma, hem tarçın, bi de üstüne krema, daha ne olsun? Ellerinize sağlık.