27 Kasım 2008 Perşembe

KAĞIT KEBABI



uzun bir süredir kağıt kebabının tadını merak edip hep yapmak istemişimdir. sonunda yaptım :) et sevmeyen biri olarak çok beğendim. yapımı ise çok kolay. benim gibi zahmetli gelip öteleyenlere duyrulur.
malzemeler
yarım kilo dana kuşbaşı
1 orta boy patates- küp doğranmış
2 adet orta boy havuç- küp doğranmış
1 bardak bezelye- haşlanmış
2 adet sivri biber
1 baş kuru soğan, 2 adet sarımsak
tuz, karabiber
domates salçası, biber salçası

yapılışı: eti tencereye alıp kısık ateşte kapağı kapalı etler suyunu çekene kadar pişirilir. biraz sıvı yağ eklendikten sonra yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve biberler eklenip kavrulur.ayrı bir yerde patates ve havuçlar hafif kızartılır. soğanların rengi döndükten sonra salçalar eklenir biraz daha kavrulur. sonra tüm sebzeleri ekleyip üzerine gelecek kadar sıcak su konulur. tuzu ve biberi atılır. 15-20 dk daha pişirilir.
bu arada yağlı kağıttan bir parça kesilir. etten kağıdın ortasına bir porsiyonluk koyulur.yağlı kağıdın karşılıklı uçları üst üste gelecek biçimde katlanıp dikdörtgen şekli verilir. diğer yanlardaki uçlarda ince ince katlanır. fırın tepsisine koyup 150 derece ısıda 45 dk pişirilir. sıcak servis yapılır. afiyet olsun

Hiç yorum yok: