12 Eylül 2008 Cuma

ETİMEK TATLISI





malzemeler



  • 1 paket etimek

şerbeti için: 2 su brd.şeker, 2 su brd. su


kreması için:



  • 4 su brd.süt

  • 3 ym kş. un

  • 2 pk vanilya

  • 50 gr. margarin

  • 1 su brd. şeker

üstüne: 2 pk krem şanti ( 2 bardak süt ile çırpılacak)


yapılışı: etimekler tepsiye dizilir. şerbeti yapılır. şekerden iki kaşık teflon tavaya konulup erimeye bırakılır. ayrı bir yerde kalan şeker ve su tencereye konulup kaynatılır.eriyen şeker karamelleşince kaynayan şekerli suya ilave edilir.şerbet kaynar iken etimeklerin üstüne dökülür. krema malzemesiyle ,krema pişirilip soğuyan etimeklerin üstüne yayılır.en üste de krem şanti yayılıp buzdolabında soğutulup servis yapılır.


Hiç yorum yok: