29 Ağustos 2008 Cuma

AĞLAYAN KEK


kek malzemeleri:
  • 4 yumurta
  • 3 kahve fin. şeker
  • 3 kahve fin. un
  • 1 pk kakao
  • 1 pk kabartma tozu
  • 2 yemek kş. süt

  • 1,5 su brd süt ( kek fırından çıkar çıkmaz üstüne dökülecek)

sosu :

  • 2,5 bardak süt
  • 1,5 bardak şeker
  • 2 yemek kş. un
  • 1 pk kakao
  • 1 pk krem şanti ( 1 bardak süt ile çırpılacak)

yapılışı: kek malzemeleri ile kek hamuru yapılır. yağlanmış kalıba dökülür. ben kelepçeli kalıbın orta büyüklükte olanını kullandım. 160 derecede pişirilir. kek fırından çıkar çıkmaz 1,5 bardak soğuk süt dökülür. soğuduktan sonra, 1 pk kremşanti 1 bardak sütle çırpılır kekin üstüne yayılır.daha önceden hazırladığınız çikolata sosu ,en üste heryeri kaplayacak şekilde yayılır. dolapta soğuduktan sonra servis yapılır. afiyet olsun

not: çikolata sosunu yaparken süt miktarını artırıp biraz daha akışkan yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: