4 Ocak 2008 Cuma

GÜVEÇTE MANTARLI TAVUK


malzemeler
  • yarım kilo mantar
  • 1 paket tavuk göğsü
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 çay kaşığı salça

yapılışı: mantarı temizleyip az suda haşlayın. kararmış suyunu dökün. tavukları kuş başı doğrayıp, tencereye koyun. rengi değişene dek kavurun, az sıvıyağ ilavesi ile yemeklik doğaradığınız soğanı ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin. süzdüğünüz mantarı ve küp küp doğradığınız domatesi ,salçayı ilave edin. biraz karıştırdıktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. tuzunu ekleyip pişirin. servise yakın güveç kaplarına boşaltın. üzerine rendelenmiş kaşar serpip fırında kaşarlar eriyinceye kadar bekletin. afiyet olsun.

not: resimde servis daha hazır olmadığı için kaşarını koymadım.

Hiç yorum yok: