7 Kasım 2007 Çarşamba

ISPANAKLI TAVA BÖREĞİ


malzemeler
  • 4 yufka
  • yarım kilodan az, tamizlenmiş yıkanmış ıspanak
  • 1 baş soğan
  • 2 domates
  • yarım bardak süt
  • 1 çay bardağı soda
  • 1 çay bardağı zeytin yağı

yapılışı: teflon tavayı az yağla yağlayın. bir yufkayı kenarları dışarı sarkacak şeilde yayın. ayrı bir kapta süt soda ve z.yağını karıştırın. bu karışımdan yufkanın üzerine biraz sürün. üstüne ikinci yufkayı karışık yayın.üstüne sodalı karışımdan bolca sürün. başka kapta yıkanmış ıspanağı biraz tuzla iyice ovun, soğanı ve domatesi ince ince doğrayıp ıspanakla karıştırın. bu içi yufkanın her yerine serin. üzerine üçüncü yufkayı serin. sodalı karışımdan tekrar sürün.dördüncü yufkayıda ekleyip kanarlardaki yufkayı içe doğru kapatın. kalan sodalı karışımın hepsini böreğin üstüne döküp ocağa koyun. kısık ateşte arkalı önlü pişirin.afiyet olsun

Hiç yorum yok: