5 Ekim 2007 Cuma

PEYKEK





malzemeler

  • 2 paket labne peynir
  • 1 bardak toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • vanilya
  • bir çimdik tuz
  • 300 gr süt kreması
  • 400 gr süzme yoğurt
  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • yarım limon suyu

vişne sosu: 2 bardak çekirdeksiz vişne- yarım bardak su - 1 tatlı kaşığı nişasta

hepsini bir kaba koyup ateşte iyice kaynatın.

yapılışı: bir kap içinde krem peynir ve şekeri 3 dk. kadar krem kıvamını alana dek tel çırpıcıyla çırpın.birer birer yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin. limon suyu,vanilya ve tuzu ekleyin. son olarak da süzme yoğurt ve kremayı ekleyin. sadece birbirine karışacak kadar azıcık çırpın.

ben kelepçeli kalıbın en ufağını kullandım. kakaolu bisküviyi rondoda un haline getirip kalıba yayın. üzerine hazırladığınız yoğurtlu karışımı dökün. su banyosu hazırlayın. kelepçeli kalıbın tabanını folyo ile kaplayın . kalıbı kendinden biraz daha büyük tepsiye koyun. o tepsinin içine kaynamış su koyun. önceden ısıtılmış fırında fırının kapağını hiç açmadan 45 dk 170 derecede pişirin. fırını kapatın fakat kapağını açmadan 1 saat fırın içinde kendi ısısıyla yavaş yavaş soğumasını bekleyin. fırın soğuyunca kalıbı fırından alıp üzerini streç filmle kaplayın dolabınıza kaldırın. servis yapacağınız zaman vişne sosunu üzerine yayın.afiyet olsun

Hiç yorum yok: