12 Eylül 2007 Çarşamba

KALBURDAN ÇEKME


malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı erimiş margarin
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • ceviz içi

şerbeti için

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • biraz limon damlası

yapılışı: hamur için tüm malzeme yoğrulup yarım saat dinlendirilir. bu arada şerbeti için şeker ve su tencere koyup kaynatılır.kaynamaya başlayınca limon suyu eklenip 5 dk daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.

dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parça kopartılıp rendenin üzerine bastırarak açılır. içine ceviz kayup hamuru bir ucundan alıp diğer tarafına dopru kıvırarak ağzı kapatılır. hamurun tamamı için aynı işlem uygulanır.yağlanmış tepsiye dizip 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. fırından çıkardığımız tatlı biraz ılındıktan sonra soğuk şerbet eklenir. tatlımız şerbetin tamamını çektikten sonra servis yapılır. afiyet olsun

2 yorum:

zerrin - misss dedi ki...

merhaba,

ne güzel olmuş. Kalburabastıyla aynı değil mi?

İsmi ilginç geldi.

Bir türlü beceremedim kalburbastıyı. Birde bu tarifi denemeli.

Ellerinize sağlık

sıcacık sevgiler...

seher dedi ki...

merhaba zerrin. evet kalbura bastı- çekme aynı. ikisinide kullanıyoruz. tatlıyı denemeni tavsiye ediyorum. çok beğeneceğinden eminim. yapımı çok kolay.sormak istediğin birşey olursa mailin bekliyorum. sevgiler