20 Ağustos 2007 Pazartesi

PROFİTEROL




malzemeler



  • yarım paket margarin

  • 1 su bardağı un

  • 1 su bardağı su

  • 4 yumurta

bir tencerede margarini eritiyoruz. eriyince hemen suyu koyup biraz kaynatın. elenmiş unu ekleyip biraz daha ateşte kavurarak hamur kıvamına getirin. ocağın altını kapatıp , soğumaya bırakın. hamur soğuduktan sonra teker teker yumurtaları ekleyip mikserle çırpın. hamuru krema sıkma tüpüne koyup ( ben buzdolabı poşetine koyup ucunu deldim) az yağlanmış tepsiye ufak şeritler halinde kesip aralıklı dizin. fırında 160 derecede kızarana kadar pişirin. bu arada sakın fırının kapağını açmayın. hamurlar söner.


kreması



  • 3 su bardağı süt

  • 4 yemek kaşığı un

  • 5 kaşık şeker

  • yarım paket margarin- 1 paket vanilya

tencereye sütü, unu, şekeri ekleyip muhallebi kıvamında pişirin. ocaktan indirip margarini ve vanilyayı ekleyip mikserle 5 dk çırpın.


fırından çıkan profiteroller soğuyunca arasını kesip muhallebi ile doldurun. üzerine çikolata sosu döküp servis yapın.

Hiç yorum yok: