28 Ağustos 2007 Salı

PEKMEZLİ KURABİYE





malzemeler


  • 1,5 çay bardağı sıvıyağ

  • 9,5 çay bardağı un

  • 6,5 kahve fincanı şeker

  • 2 yumurta

  • 1 çay bardağı pekmez

  • 1 çay kaşığı karbonat

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 2 çay kaşığı tarçın

  • yarım su bardağı yoğurt

öncelikle sıvıyağ,şeker ve pekmezi karıştırın. yumurtaları ekleyip biraz daha karıştırın. sonra diğer malzemeleri ekleyerek hamuru yoğurun. hamur elinize yapışacak. elinizi biraz yağlayıp hamuru toparlayın, buzdolabında bir süre bekletin. dolaptan çıkardıktan sonra ellerinizi çok az yağlayarak hamurdan parçalar koparın elinizde yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin. fırında kızarıncaya kadar pişirin.(hamuru fazla büyük koparmayın pişince yayılıyor) afiyet olsun

2 yorum:

diyalogyemekleri dedi ki...

slm..pekmezi kurabiyede hiç kullanmadım,tadını merak ettim şimdi,eminim daha saglıklı oluyordur.slmlar

seher dedi ki...

evet canım tadı çok güzel. birazda acıbadem kurabiyeyi andırıyor. yiyen herkes çok beğendi.yeni bişey denediğim zaman herkese tattırıp yorum alıyorumda :))