23 Ağustos 2007 Perşembe

MERCİMEKLİ BÖREK


malzemeler
  • 2 su bardağı temizlenmiş haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 baş kuru soğan
  • yarım demet dere otu
  • tuz-karabiber isteğe bağlı acı biber
  • 1 kilo yufka ( 6 adet)
  • 2 yemek kaşığı yaş haşhaş
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 yumurta sarısı

yemeklik doğranan soğanı biraz zeytin yağında öldürün. mercimeği, dere otunu ve baharatını ekleyip. içini hazırlayın.

ayrı bir kapta haşhaş,z.yağı ve 1 su bardağı suyu karıştırın. 1 yufkayı tezgaha serin üzerine haşhaşlı karışımdan sürün, 2 .yufkayıda üzerine serin onun üstünede haşhaşlı karışımdan sürüp sigara böreği yapar gibi kesin. her parçaya mercimekli içten koyup sarın. yağlanmış tepsiye dizin. üstüne yumurta sarısı sürüp fırında üzeri kızarana kadar pişirin. isterseniz yumurta yerine artan haşhaşlı yağlı harçtan sürebilirsiniz.

Hiç yorum yok: