25 Ağustos 2007 Cumartesi

KEÇİ AYAĞI

pazar kahvaltılarınızda yapacağınız, hafif ,yağ çekmeyen bir hamur işi. yapımıda çok kolay


malzemeler



  • 1 su bardağı yoğurt

  • 1 yumurta

  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

  • bir tutam tuz

  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • biraz un
  • kızartmak için sıvıyağ

tüm malzeme ile yumuşak kıvamda hamur yoğurun. hamur çok az ele yapışacak.10 dk dinlendirin. tavaya sıvı yağı koyup kızdırın. elinizi hafif yağlandırıp hamurdan bir parça koparın. rulo şeklinde uzatıp belli arlıklarla kesin. kestiğiniz hamur parçalarının ucuna çizik atın. kızgın yağda kızartıp servis tabağınıza alın.
afiyet olsun.

Hiç yorum yok: