18 Ağustos 2007 Cumartesi

Bunları Biliyormusunuz ?

- Yeşil renkli sebzelerin rengini korumak için, tencerenin kapağı aralık tutularak buharın çıkması sağlanmalı veya tencerenin kapağı ara sıra açılarak pişirilirse sebzenin rengi yeşil kalır.
- Makarnanın haşlama suyuna bir iki baş soğan,havuç vb. sebzeler koyarsanız daha lezzetli olacağını göreceksiniz.
- Pilav suyunu çektiği halde pirinçler hala sert ise sıcak su ilave edin ve pirinçler suyu çekinceye kadar pişirmeye devam edin.
- Domatesleriniz tazeliğini yitirmeye başladıysa, tuzlu suyun içinde yarım saat bekletin.
- Soğanı akan bir musluğun yanında doğrarsanız, gözleriniz daha az yanar.
- Sarımsağın kabuklarını daha kolay soymak için bıçağın sırtı ile hafifçe ezin.
- Bayatlamış ekmeklerinizi dilim dilim yapıp aralarına sarımsaklı tereyağı sürüp folyoya sarın. yüksek ısıda fırında pişirin.
- Yumurta haşlarken, suya ve yumurtanın üstüne serptiğiniz bir tutam tuz, yumurtanın çatlamamasını sağlayacaktır.
- Yemek kokularından kurtulmak için, bir cezveye bir çay fincanı su ve bir çorba kaşığı sirke koyup,birkaç dakika kaynatın. evinizden yemek kokularının çıktığını göreceksiniz.
- Pastaların üstüne koyduğunuz muz,elma,armut gibi meyvelerin kararmaması için, meyveleri limonlu suya batırıp kullanın.
- Bütün sebzelere biraz karbonat ekleyerek pişme süresini azaltabilirsiniz. tuzunu asla pişirirken koymayın, sertleştirir. enson anda ilave edin.
- Karnabahar haşlarken içine iki dilim ekmek atarsanız, kokusundan kurtulursunuz.
- Havuç daima kaynar suya atılır,piştikten sonra hemen soğuk suya tutun, rengini muhafaza eder.
- Patatesin pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. hem rengi sapsarı kalır hem lezzetli olur.
- Soğan kavururken pişirmeye başlamadan önce biraz un serperseniz kararmasını önlemiş olursunuz.
- Sebzeler haşlanılarak kullanılacaksa, haşlama suyuna eklenecek bir miktar sirke, sebzelerin rengini korumasını sağlayacaktır.
-Sebze pişirirken yemeğe ekleyeceğiniz su sıcak olmalıdır.yemeğiniz daha lezzetli olcaktır.
- Patatesleri kızartmadan önce süt dolu bir kabın içinde bekletin. Kuruladıktan sonra tavaya atın. Daha az yağ çekerler.
- Yoğurdun suyu bikaçgün içinde kendiliğinden ayrılır. İçindeki vitaminler suyuna geçtiğinden, yerken mutlaka suyusla karıştırmalısınız.
- Taşan yemekler, yemeğin taştığı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. soğuduktan sonra kolayca temizlenir.
- Yumurta kırarken, yumurtanın akı ve sarısının birbirine karışmaması için buzdolabından çıkarır çıkarmaz kırın.
- Etleri yumuşatmak,limon suyu etleri yumuşatır.etleri pişirirken limon suyu ilave edin.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

sehoşcuğum bize bukadar güsel bir site hazırladığın için öncelikle teşekkürlerimi sunmak istiyorum. hepsi çok başarılı ve güsel. devamını dileriz. yeni yeni bilgi ve tarfilerini bekleriz.

seda

Adsız dedi ki...

evet sehoşum ablam haklı teşekkür ederiz site için
çido

Adsız dedi ki...

Sehercim, birbirinden guzel tariflerin icin tsk ederiz, her hafta bakiyoruz zaten...hayirli ramazanlar hepinize!!!
hollandadan sevgilerle,
Nese

mutfaktabenvarim dedi ki...

patatesin sütte bekledildiğini hiç duymamıştım daha önce deneyeceğim bu arada bloğunuzda çok güzel emeğinize sağlık