31 Temmuz 2007 Salı

KAHVALTI

pazar günü yeni evli kuzenimiz bizleri kahvaltıya davet etti. kahvaltıda peynirli börek, yumurtalı baharatlı salata, peynir çeşitleri, haşhaşlı kek, sucuklu domatesli kahvaltı yemeği ile çok güzel sofra hazırlamıştı. kuzenimin eşi antakyalı. o yöreye ait küflü çökelek'in de tadına baktık



çökelek in tarifinde : 3 kilo taze çökelek büyük tepsiye konulur.üzerine bir avuç doludu kimyon, 1 tatlı kaşığı tarçın,1 tatlı kaşığı yeni bahar,1 avuçtan az küzbara,3 diş sarımsak,bir miktar kekik, isteğe göre karabiber,tuz ,1 kahve fincanı zeytin yağıyla beraber yoğrulur. ceviz büyüklüğünde toplar yapılır gazete serili 3-4 gün tepside kurutulur. kuruduktan sonra samanlı kağıda sarılıp (gazetede olabilir) küflenmeye bırakılır. yenmeden önce suda yıkayıp dilimleyip zeytinyağı ile servis yapılır.