26 Temmuz 2007 Perşembe

ETLİ KABAK & BİBER DOLMASI



eşimin çok sevdiği yemeklerden biridir, etli dolma. akşam geldiğinde tencerenin kapağını açıp yaşasın dolma! deyip hemen çatalı tabağı alıp ayaküstü atıştırması ve akşam yemekte hiç tadına bakmamış gibi, her seferinde çok güzel olmuş deyip iştahla yemesi beni çok mutlu ediyor.



malzemeler


  • yarım kilo kıyma

  • 1 büyük domates

  • 3 orta boy soğan

  • 2,5 bardak pirinç

  • tuz,karabiber

  • 1 tatlı kaşığı salça

  • kabak

  • dolmalık biber

yapılışı: kabak ve biberler ayıklanır. pirinç yıkanıp süzülür. bir kapta kıyma, salça,rendelenmiş soğan, rendelenmiş domates, tuz ve k.biber katılıp karıştırılır. sonra yıkanan pirinç ve biraz sıvıyağ eklenir tekrar karıştırılır. temizlenmiş kabak ve biberlerin içi doldurulup tencereye dizilir. biberlerin yarısına kadar sıcak su az tuz ve yeteri kadar sıvıyağ eklenip pişirilir.